HIZLI MENU

Kripto Paralara Vergi mi Geliyor?

Dünyada en çok kripto para kullanan ülkeleri araıda 4. sırada olan Türkiye'de günlük işlem hacminin 1 milyar doları aştığı belirtiliyor. Hükümet, başta Bitcoin olmak üzere kripto para alım-satımına vergi getirmeye hazırlanıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan kripto paralar, Türkiye'de de büyük ilgi görüyor. Türkiye, başını Bitcoin'in çektiği kripto paraların kullanımında dünyada dördüncü, Avrupa'da ise ilk sırada yer alıyor. Kripto para yatırımcılarının sayısı 1 milyonu aşmış durumda. Ekonomi yönetimi ise kısa zamanda büyük getiriler sağlayan Bitcoin ve benzeri kripto paralara ‘vergi' koyma hazırlığında. Ancak DW Türkçe'ye konuşan uzmanlar, henüz vergilendirmenin nasıl yapılacağına dair dünyada genel kabul görmüş bir uygulama olmadığına işaret ediyor. Uzmanlara göre, kripto para alım-satımına yüksek vergi konması, yatırımcıların kripto para piyasasına olan yoğun ilgisini de zayıflatabilir.

Peki vergilendirmeler sonrası piyasa nasıl etkilenir?

Tüm dünyada ilgi odağı olan kripto para piyasaları sanal para isim yakıştırmasını almakta olup bunun sebebi devletler tarafından tanınmamasıdır. Vergilendirmelerin yapılması piyasalara olan ilgiyi azaltabileceği gibi piyasaya olan güveni arttıracaktır. Bu nedenle kanaatimizce bu gelişme Türkiye Cumhuriyeti açısından olumlu bir gelişme sunmaktadır.




BENZER DİĞER HABERLER